d-Concrete! realiseert grootse pendelparking in Aalst

Sinds 2017 realiseert d-Concrete! uit Lier totaalprojecten in prefabbeton. Het bedrijf is een merk van de groep CRH Structural Concrete Belgium. Brand manager Michiel Provoost en projectingenieur Brent Hermans vertellen gepassioneerd over de realisatie van de nieuwe pendelparking in Aalst.

d-Concrete! biedt totaaloplossingen met prefabbeton aan. Het merk werkt daarvoor nauw samen met de zusterbedrijven Ergon, Prefaco, Echo en Schelfhout. Hierdoor kunnen zij het ruimste aanbod van prefabbetonproducten op de Belgische markt aanbieden.

Prefab projectmanagement

“Wat wij doen is uniek en komt tegemoet aan de groeiende vraag van onze klanten om via één aanspreekpunt een volledige prefabstructuur aan te bieden. Onze slogan “Building with precast made easy” vertaalt perfect wat wij doen. Wij vertrekken vanuit ons centraal BIM-model om ons hele proces te ondersteunen en om een naadloos aansluitend prefabgeheel te kunnen aanleveren op de werf. Hierbij fungeren we als tussenpersoon tussen onze klant en de merken in onze groep. Het projectmanagement staat centraal in heel dit proces. Via die werkwijze realiseren we een enorme tijdswinst en kostenreductie voor alle partners en kunnen we kostelijke risico’s beperken door problemen vroegtijdig te detecteren én op te lossen.”

Pendelparking in Aalst

Brent Hermans

Recent realiseerde d-Concrete! de grootschalige pendelparking naast het station van Aalst. Voor project-ingenieur Brent Hermans was dit een bijzonder interessant en uitdagend project.

“De pendelparking is een grote, open parkeergarage aan het station die we realiseerden in opdracht van THV Denderconstruct, een tijdelijke handelsvereniging tussen aannemers Besix en Jan de Nul Group.

Het is een interessant project omdat het een imposant gebouw is waarbij de prefabstructuur volledig zichtbaar blijft. De pendelparking geeft ons de kans om onze expertise aan een groot publiek te tonen.

Wij bouwden vanuit ons eigen 3D-model het project eerst virtueel op alvorens in productie te gaan. Daarna bouwde ons montageteam de parking ‘in real life’ op. Dankzij deze goede voorbereidingen, realiseerden we dit project in ongeveer zes maanden.”

Indrukwekkende cijfers

De omvang van de pendelparking wordt pas echt duidelijk als je de cijfers bekijkt. Brent Hermans licht toe: “Het project meet 100 op 40 meter en is 20 meter hoog. In totaal plaatsten we 447 balken, 378 kolommen, 2 hectare welfsels, 800 m² predallen, 1.300 m² dubbele wanden en 30 trappen verspreid over zeven niveaus bovengronds en één niveau ondergronds. Het is dus een omvangrijk project en een heuse landmark waar Aalstenaars en pendelaars nog erg lang fier op kunnen zijn.”

Blijf op de hoogte

Wenst u op de hoogte te blijven van al onze activiteiten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

Adres

d-Concrete!
Marnixdreef 5
2500 Lier
info@d-concrete.be
Tel: 03/490.00.10
d-Concrete! is een handelsnaam en merk van Ergon nv