Demodag Buildwise

Demodag Buildwise

Digitale technieken: Science fiction of realiteit?

We kunnen al zeker zeggen dat digitale technieken een grote impact hebben op de bouwsector nu en in de toekomst.

Wij hebben Buildwise (het vroegere WTCB wetenschappelijk centrum voor de bouw) uitgenodigd op onze site in Lier om te laten zien welke technieken in de prefabbeton productie een meerwaarde kunnen bieden. Er waren demonstraties met AI, AR-visualisatie, drones, laserscannen en fotogrammetrie.

Na de demonstraties hebben wij samen met een 20-tal collega’s, van fabrieksmedewerkers tot managers, een interessante brainstormsessie georganiseerd. Waar zouden deze technologieën bij ons toegepast kunnen worden en wat zullen de volgende stappen zijn voor CRH SCB?

Al met al zullen deze digitale technieken de bouwindustrie veranderen, waardoor projecten sneller kunnen worden voltooid, kosten kunnen worden verlaagd en fouten kunnen worden geminimaliseerd. Ze zullen ongetwijfeld bijdragen aan een meer geavanceerde en efficiënte productie maar ook aan betere kwaliteit en service voor onze klanten.

Kortom, het was een leerzame dag (eyeopener) en we gaan zeker in de toekomst sommige van deze toepassingen tegenkomen op onze sites.

Blijf op de hoogte

Wenst u op de hoogte te blijven van al onze activiteiten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

Adres

d-Concrete!
Marnixdreef 5
2500 Lier
info@d-concrete.be
Tel: 03/490.00.10
d-Concrete! is een handelsnaam en merk van Ergon nv