Kinderkankerfonds

David Dupont

In het kader van de warmste week gaat onze collega David Dupont (Engineering manager voor d-Concrete!) op zondag 20 december een wandeltocht houden vanaf zijn woonplaats in Begijnendijk tot aan het Sint-Baafsplein in Gent. De tocht is op de kop af 100 km. David laat zich hiervoor sponsoren ten voordele van het kinderkankerfonds. De actie wordt ook erkend door het kinderkankerfonds.


Kinderkanderfonds


David, vanwaar deze actie?
Ik vind het erg belangrijk dat we niet de hele tijd met ons eigen leven bezig zijn, maar af en toe onszelf ook dwingen om de eigen miserie te vergeten en even aan die van een ander te denken. Daarom probeer ik elk jaar iets voor het goede doel te doen. Vorig jaar heb ik zo twee workshops haarvlechten gegeven ten voordele van een poezenopvanginitiatief. Dat was toen ook een mooi succes. Dit jaar kon er door Corona echter geen vervolg hiervan komen en heb ik een andere activiteit moeten bedenken.

En dan dacht je, we doen meteen een dodentocht?
Tja, dat was eigenlijk altijd al iets dat op mijn bucketlist stond, maar ik had er nog nooit de moed voor gehad. Ik wandel wel vrij frequent, maar altijd korte stukjes. De langste wandeling die ik tot voor een week geleden gemaakt had was maar 15 km. Het zal dus wel wat pijn doen denk ik, maar de vastberadenheid is groot.

Kan je even vertellen hoe je bij het kinderkankerfonds bent uitgekomen?
Er is geen rechtstreekse aanleiding, tenminste mijn eigen kinderen zijn gezond, gelukkig maar. Het komt vooral door de getuigenissen van gezinnen waar kanker wel toeslaat, en dan vooral als het over kinderen gaat, dat heeft me altijd al enorm aangegrepen. Het is zo’n beetje het ergste wat je als ouder kan overkomen. Want hoe ga je samen met je kind de strijd aan tegen kanker? Hoe vertel je je kind dat er een kans is dat hij of zij het niet overleeft? Hoe blijf je positief? Volgens mij is dit een opgave waarvoor we als mensen niet ontworpen zijn. Alleen, wanneer kanker zich aandient, is er niemand die je eerst komt vragen of je het wel aan zal kunnen. Op dat moment moet je recht gehouden worden met alle steun die je kan krijgen en het kinderkankerfonds is een organisatie die hier enorm veel in betekent.

David, we wensen je veel succes!

Kinderkankerfonds

Kinderkankerfonds

Wie David en het kinderkankerfonds graag steunt, kan een bijdrage storten via de website van het kinderkankerfonds met de vermelding “100 km KKF wandeltocht Begijnendijk-Gent”. Voor giften vanaf 40 euro krijg je automatisch een fiscaal attest dat dit jaar uitzonderlijk recht geeft op een belastingvermindering van 60%. Voor iedereen die zijn hart nog wat moet verwarmen tegen de kerstperiode: Vrijgevig zijn was nog nooit zo goedkoop.


Doe een gift

 

Al het nieuws hier rond kan je volgen op het facebookevenement via de link hieronder. David zal ook tijdens de tocht zelf verschillende keren een update posten, zodat iedereen van uit zijn luie zetel kan meegenieten.


Facebook evenement

Blijf op de hoogte

Wenst u op de hoogte te blijven van al onze activiteiten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

Adres

d-Concrete!
Marnixdreef 5
2500 Lier
info@d-concrete.be
Tel: 03/490.00.10
d-Concrete! is een handelsnaam en merk van Ergon nv